Els YoGa 2006Filed under : Catacric

El col·lectiu Catacric (Catalans Crítics) es va reunir la passada nit per atorgar els seus 17tens premis YoGa a la pitjor producció cinematogràfica de l’any 2005.
Anem per feina amb la llista de premiats i més a baix us explicarem alguns detalls de la deliberació.

Cinema espanyol
Pitjor pel·lícula: YoGa Chanquete a Camarón, d’en Jaime Chavarri.
Pitjor director: YoGa Soñando, soñando, acabé patinando, a Juanma Bajo Ulloa, per Frágil.
Pitjor actor: YoGa El pen(e)alty más largo del mundo, a Santi Millán, per Amor idiota.
Pitjor actriu: YoGa La cosilla de Adán, a Eva Cobo, per Pasos.

Cine estranger
Pitjor pel·lícula: YoGa China y Zorrilla, a El sabor de la sandía, de Tsai Ming-liang.
Pitjor director: YoGa Un poco de Magno es mucho, a l’Oliver Stone, per Alejandro Magno.
Pitjor actor: YoGa Legolas, ¿a dónde vas?, a l’Orlando Blom, per El reino de los cielos i Elisabethtown.
Pitjor actriu: YoGa Million Boba Baby, a la Renée Zellweger, per Cinderella Man.

Premis Especials
YoGa No dirigeixis que és pitjor, als actors Federico Luppi, Alexis Valdés i Liberto Rabal, pel seu debut com a directors.
YoGa Horror groc, a TOT el cinema de terror asiàtic.
YoGa Atracament a les tres, al Ministeri de Cultura per apropiació indeguda de El reino de los cielos, Sahara i A good woman (considerades com pel·lícules espanyoles a l’hora de computar a la taquilla).
Un dels nostres: YoGa Quin de-leite Méndez Leite, a la gal·la de la 20ª edició dels Premis Goya (sense oblidar la possibilitat de qualificar-la La nit més llarga)

Els Catacric també volen sumar-se a la moda dels extres, com en els DVD. Aquí els citem alguns. Al llarg de la deliberació dels jurats van sortir moltes més pel·lícules, directors i actors.
D’entrada, per exemple, el col·lectiu va decidir prescindir de candidats tan obvis com Ricardo Bofill i el seu Hot Milk, o Santiago Segura i els seus Torrentes i Borjamaris. No mereixen la nostra atenció: ja tenen prou publicitat i els nostres col·legues dels premis Godoy els han prestat tot l’espai que precisen.
Vaques sagrades del cinema més intel·lectual, com Robert Guédiguian (per Mi padre es ingeniero), Michelangelo Antonioni (per Eros), i del cinema més comercial, com Ron Howard (per Cinderella Man) i el citat Luppi, van ser seriosos candidats dels nostres YoGa al pitjor director.
Els actors citats van ser molts: des de Gérard Depardieu fins a Robert de Niro, passant per Dustin Hoffman, Tom Cruise, Colin Farell i Brad Pitt
I entre les actrius, Barbra Streisand i Angelina Jolie s’en van lliurar pels pèls.
També van haver-hi vots particulars per algunes referències al doblatge molt dolent de Kung-Fusió i Els Dalton contra Lucky Luke, que ja eren bastant dolentes per elles mateixes…
Però bé, com hi ha més anys per endavant, no es preocupin, que ja els tocarà.