Miquel i GuillemFiled under : Catacric

Cartell de la pel·liculaHem de reconèixer que de vegades, només de vegades, els crítics més seriosos ens ho posen molt bé quan fan una crítica negativa d’una estrena a l’hora d’incloure la pel·lícula en qüestió entre els candidats als YoGa.
Javier Ocaña, divendres passat, dia 2, en el diari El País, ens ha fet un favor al nominar la primera pel·lícula del 2007 per als YoGa de l’any que ve: “Dos en un ruc”, a Miguel i William, de la Inés París. Per a què vostès puguin fer-se una idea de l’assumpte, els indiquem només un parell de frases.
La primera: “Entre la desmitificació i la charlotada hi ha un gran tros. Un camí que la Inés París, directora i guionista de Miguel i William, ha recorregut amb una manca absoluta de recursos dramàtics i una descomunal falta de respecte a la seva gairebé vergonyant comèdia sobre la suposada trobada entre Cervantes i Shakespeare al voltant d’una atractiva dona.”
La segona: “Col·locar en la trama a un tipus gros anomenat Sancho, elucubrar sobre un tal Otelo, muntar en ruc a Shakespeare i dur a aquest de llit en llit no sembla suficient material com per a assaltar la memòria històrica i artística de dos genis.”
El text sencer, si el diari no ho elimina, ho poden trobar en aquest enllaç.