Avui és el centenari del naixement de l’Hergé, el tipus que un bon dia va dibuixar en Tintín i es va fer d’or… Bé, com l’Uderzo, que encara viu de les rendes d’haver dibuixat l’Astèrix, encara que des que no té a en Goscinny al seu costat les seves historietes han perdut gairebé tota l’espurna. Avui tots els mitjans expliquen o publiquen més o menys el mateix sobre en Tintín a les teles, les ràdios i els diaris, sense comptar que tothom qui té un bloc decent posteja coses sobre el petit reporter belga. Nou incís: ja ens agradaria a nosaltres tenir un treball com el seu, sense terminis de lliurament ni cap cap que et toqui els nassos! Bé, el que deiem, que aquest bloc ha de tenir un poc més de mala llet: què em diuen de l’intenció de l’Steven Spielberg i d’en Peter Jackson de rodar una trilogía de pel·lícules d’animació per ordinador sobre el personatge? Un Shrek passat per… Disney? O un Wallace & Gromit passat per Mortadelo y Filemón?