La ClaquetaFiled under : Catacric, Crítiques, Ressenyes

Equipo de La Claqueta

Que un programa de ràdio compleixi 25 anys és summament difícil. Si a això li afegim que estigui dedicat al cinema, que s’emeti en una emissora privada i que hagi aconseguit sobreviure malgrat canviar diverses vegades de cadena, cal calificar-ho de proesa.
Això és el que han aconseguit Pepe Nieves i l’equip de La Claqueta, un programa que repassa l’actualitat del cel·luloide des del 23 d’octubre del 1982 i que, des del 2004, pot escoltar-se de 9 a 11 del matí a nivell estatal a Ràdio Marca.
Durant tots aquests anys, a més d’oferir informació cinematogràfica rigorosa, però també amb un to divertit, els claqueteros han preestrenat una infinitat de pel·lícules i organitzat diversos viatges amb els oients.
Dimarts passat, dia 23, just el dia que es complia l’aniversari, Pepe Nieves i els seus nois van oferir un magnífic banquet a amics, oients, periodistes i alguns catacrics infiltrats, que va tenir lloc a l’Asador d’Aranda, on van degustar un menú de luxe i es va poder comentar la jugada entre companys.
Les sorpreses es van succeir. La gent de Ràdio Marca els hi va gravar tres divertides falques publicitàries commemoratives i els oients els hi van preparar un elaboradíssim muntatge que, malgrat la seva durada (15 minuts) es va fer curt.
I és que tot el món els vol una pila i això és el millor que es pot dir d’aquest grup d’adorables guillats pel cinema, encara que estiguem en l’era de l’emule.
Per tot això, també els Catacric volem felicitar molt cordialment a tots els responsables de “La claqueta metàl·lica” i desitjar-los que puguin seguir en antena molts anys més. S’ho mereixen.
Per cert, ja que La Claqueta no ha entrat mai en els nostres contra-premis YoGa, potser els companys d’altres mitjans podrien proposar el programa als premis Sant Jordi de RNE. Encara que, com són competència, els col·legues de RNE potser esperen que compleixin 50 anys i vagin amb caminador.