Els curts, de galaFiled under : Catacric

Eduardo ChaperoDesprés del cabreig i la lluita, els curtmetratgistes ho han aconseguit: tornaran a estar presents dins la (avorrida, com sempre?) gala de l’Acadèmia del Cinema Espanyol.
Rocío García ho resumia així en el diari El País: “Els curts guanyen el pols. L’Acadèmia decideix readmetre als curtmetratgistes en la gala dels Goya després de l’èxit d’Eduardo Chapero-Jackson (a la foto), en els Premis del Cinema Europeu, amb Alumbramiento“.
Aquest director ja li havia dit a Cristina Savall, a El Periódico: “El curt és la font que nodreix al cinema. Una acadèmia que no cuida al seu planter es descuida a si mateixa”.
I a finals de novembre, el distribuïdor i exhibidor Enrique González Macho havia escrit en el seu diari dels cinemes Renoir que qualificava d'”errònia i mesquina” la decisió de l’Acadèmia, al temps que destacava la creativitat del col·lectiu de curtmetratgistes.
Eren dues veus que, sumades a moltes altres, han donat els seus fruits.