Por o… risaFiled under : Catacric

La búsqueda: El diario secretoEl company Quim Casas explicava ahir, en el suplement Exit d’El Periódico de Catalunya, que durant aquests mesos –des de finals desembre a principis de febrer– acostumen a aparèixer en revistes i diaris diferents llistes amb el millor que ens ha deparat l’any passat.
Des de la nostra posició de Catacrics no hem pogut deixar de mirar a l ‘esquerra de la columna escrita per Casas i donar un cop d’ull a la llista de pel·lícules recomanades per diferents crítics de diversos diaris. Alien vs Predator 2 acapara totes les estrelles negatives, seguida, en ordre invers, de Provoked, La sombra del cazador, La búsqueda: el diario secreto (una altra vegada el Nicolas Cage!) i El último tren a Auschwitz.
El cas del primer film, el d’Àlien, ens fa recordar un altre article, en aquest cas de Jordi Costa en el diari El País, fa una setmana, titulat Enésimo asalto en el combate de los monstruos: “Alien vs. Predator reviu un subgènere que neix en l’horror i porta al riure”, en el que Costa finalitzava amb: “La reunió en un mateix pla de dues icones de l’horror sol ser un símptoma inequívoc de decadència, el senyal irrefutable que la por dóna pas al riure”.
Quan anem al Festival de Sitges també ens passa: moltes vegades et rius per no plorar…