Els Goya 2008Filed under : Catacric

José CorbachoPerquè no es digui, els Catacric hem optat aquesta vegada per la moderació i hem deixat en mans del Vicente Molina Foix el comentari al diari El País sobre la gala dels premis Goya d’aquest any, on José Corbacho va fer exáctamente el que s’esperava d’ell…
Quatre perles negres i altres tantes de blanques, i ja està, per no tocar els nassos a la gent:
1. “Els sobres, un altre clàssic de la gala dels Goya, van tornar a fallar, quedant així la seva obertura fàcil com el següent desafiament pel 2009: no n’hi hauria prou que el paperet vingués simplement doblegat?”
2. “Es van eliminar aquest any els acudits dels entregadors de premis, amb l’excepció del Santiago Segura, que si no fa una gràcia rebenta.”
3. “José Corbacho es va contenir, sense deixar del tot la maldat que s’espera d’ell: a Carlos Larrañaga li va sentar fatal la broma sobre l’expressió de la seva cara al no guanyar.”
4. “No era oportuna la paròdia en clau de futbol de Les tretze roses.”
El millor…
1. “La crida d’Alberto San Juan a la dissolució de la Conferència Episcopal.”
2. “La idea (deixada anar per Corbacho) del xec-cinema: 400 euros a cada espectador que vagi a veure una pel·lícula espanyola”.
3. “Els petons amb torniquet del presentador a la Pataky, però també a l’Hugo Silva i l’Alejo Sauras.
4. “I el comiat de Corbacho disparant amb revòlver: “Al millor li dono a quatre acadèmics i a Carlos Boyero. Ho sentiria pels acadèmics”. Criticar al crític? La venjança del còmic. Porta segles fent-se.”