Elsa FàbregasFiled under : Actrius

“A Déu poso per testimoni”…
En efecte, va ser la veu d’Escarlata O’Hara en Allò que el vent s’endugué, i la de molts altres famosos personatges femenins de Hollywood, perquè Elsa Fàbregas ostentava tot un rècord en la història del doblatge mundial, ja que el seu primer paper data de 1935, quan va doblar a Judy Garland en la pel·lícula El mago de Oz, i entre els seus últims treballs hi és el de la veu de la Bruixa Avorrida, el famós personatge de la sèrie d’animació Les Tres Bessones.
Va morir ahir a Barcelona. Tenia 87 anys.
“És la millor veu que ha tingut mai Melina Mercuri”, va comentar en el seu moment el crític Jaume Figueras, director de la sèrie documental Dones de pel·lícula, de la qual un dels capítols estava dedicat a l’actriu.
Tant en català com en castellà, la dúctil veu de l’Elsa s’identifica amb les cares de Vivien Leigh, Doris Day, Sofia Loren, Lana Turner, Katharine Hepburn, Bette Davis i Maggie Smith, entre moltes altres estrelles.
Grans actrius, com ho va ser aquesta dama de l’escena catalana.