Colomo contra l'ESCAC?Filed under : Actualitat, Directors

Què haurà portat a Fernando Colomo a acceptar rodar una pel·lícula per a la televisió amb, pel que sembla, nombrosos punts de contacte amb un projecte que l’ESCAC va iniciar a mitjans de mes.

Segons publicava ahir El Periódico de Catalunya?

El director madrileny Fernando Colomo (Rivales) va començar dilluns passat a rodar per a Tele 5 el telefilm El pacto, que narra la història de set adolescents que decideixen quedar-se embarassades al mateix temps. El punt de partida es basa en uns fets reals que van passar als EUA. La de Colomo, no obstant, no és l’única pel·lícula que recrea el succés. Escándalo Films, productora associada a l’Escola Superior de Cinematografia i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), fa molts mesos que cuina El blog, una cinta que narra pràcticament el mateix i que es va començar a rodar fa algunes setmanes.

Alguns companys ens han explicat que Colomo es va incorporar al projecte de Telecinco en l’última fase. La hipoteca del xalet, se suposa…
De tota manera, donada la trajectòria d’un i dels altres, segur que tots dos productes no tindran res a veure…
És clar que sempre és possible que Fotogramas recuperi per a aquest cas la seva secció de “parecidos razonables”.

Annex del dia 22 d’agost:

Cristina Castilla, productora executiva de Videomedia i responsable d’El pacto, que Fernando Colomo dirigeix per a T-5, va assegurar ahir que “la nostra minisèrie” i El blog, pel·lícula que l’ESCAC roda a Barc”lona, “no tenen res a veure”. Castella va atribuir a la “pura casualitat” la coincidència argumental (un embaràs múltiple de nenes als EUA), i va assegurar que “tant el format com el punt de vista són molt diferents”.

Annex del dia 2 de setembre:
En una entrevista amb El País, Colomo es treu les puces de sobre i escombra les responsabilitats cap a Telecinco:

D’això jo em vaig assabentar per casualitat, però la inspiració és lliure. Es tracta d’un fet real, ocorregut als Estats Units, qualsevol pot accedir-hi. Els qui haurien de respondre d’això, en qualsevol cas, són els responsables de la cadena. Avui, qualsevol projecte de TV movie es presenta a les principals cadenes, tothom ho fa. Potser a Suècia s’està rodant ara una altra versió. És simple casualitat.