Bernat Saumell vs 'Eloïse'Filed under : Actores, Actualitat, Directors

Un recent col·laborador dels Catacric, Niño Medeiros, ens fa arribar la seva ponderada opinió sobre Eloïse, l’última pel·lícula de Jesús Garay, a qui ja li han arreat alguns pals des de l’altiplà.

“Aquest divendres es va estrenar Eloïse, una pel·lícula romàntica, sensible i tendra de Jesús Garay. La vaig veure en versió original catalana, i vaig apreciar que en alguns trams aprofiten el so ambient i en altres doblen la peli. Si, de català a català…”

“Deia que això del doblatge català-català pot ser per diversos motius, principalment per desajustaments en la qualitat de so (no hi havia un etalonat?) O perquè un dels actors és tan dolent o té una veu tan patètica que l’han de doblar.
En el cas de l’Eloïse, m’aventuro a afirmar que és la segona opció. En el film hi ha una perla de la interpretació que ja ho hagués volgut Ed Wood per als seus magnífics repartiments. Recordi sempre aquest nom: Bernat Saumell. Un prodigi de la interpretació que aquí ens brinda el paper de nuvi col·leccionista de carbasses. D’acord que el personatge és d’un pobre pringat, nen bé i tontet que té la vida solucionada. Senyors, tant hiperrealisme em torba.
Com a espectador, més que plànyer-lo per tenir una núvia que s’enamora d’una noia, em vénen ganes de deixar-li anar un bufa… al mateix actoret. Ni expressa ni dramatitza ni es fica en un paper que amb un parell de mirades de circumstàncies podria salvar fins i tot el mateix marrec de Física o Química (sí, el que ensenya el cul a After, perquè no sap fer res més).
Vegeu la pel·lícula i aparteu la vista en els moments de clímax saumellià (és a dir,  els instants de més terror), com si d’una cinta de Balagueró es tractés.